TIPY na vánoční dárky!


A je to tady! Vánoce, Vánoce přicházejí... Předvánoční období je tedy ve znamení utrácení za něco, co by se našim blízkým mohlo líbit. Pokud jste jako já, tak už od září brouzdáte po různých webech a ne a ne najít to pravé. A pak je tady taky fakt, že to, co se líbí mně, se nemusí líbit ostatním. Tak já Vám tu hodím pár tipů na dárky pro knihomoly!

Pro mámu


Nejlepší pro všechny - Petra Soukupová





Taková tutovka je novinka od české autorky Petry Soukupové, kterou moje máma naprosto zbožňuje! Petra vytváří příběhy, kde jde zpravidla o rodinné vztahy, takže jde o příběhy z reálného života. Její knihy jsou opravdu velmi čtivé a pokud od ní Vaše mamča ještě nic nečetla, můžete jí koupit jakoukoliv její knihu. Já jsem od Soukupové četla K moři a taky jsem byla nadšená! Tady si můžete přečíst anotaci její novinky: Jak můžeme vědět, co je pro ostatní nejlepší, když sami být šťastní neumíme?
Desetiletý rozmazlený průšvihář Viktor žije v Praze s matkou, divadelní herečkou, která si s jeho výchovou ani s vlastním životem neví příliš rady. Když jednoho dne Hana dostává nabídku na natáčení seriálu na druhém konci republiky, bere ji jako příležitost, jak všechny své problémy vyřešit. Aby se mohla věnovat natáčení, přestěhuje Viktora přes jeho odpor k babičce na venkov. Namlouvá si přitom, že pro něj bude nejlepší, když změní prostředí, a pro její matku, která nedávno přišla o manžela, bude dobré, když nezůstane sama.
Viktor se cítí zrazený a podvedený a jeho zoufalství je tím větší, že dominantní babička má jasnou představu o tom, jak by měl jeho život i život jeho matky vypadat. Kromě dramatického sžívání se s venkovem, sleduje román i další osudy Hany bojující se seriálovou rolí, s Viktorem, se svojí matkou i příležitostnými milenci. A rovněž příběh babičky, která si vedle Viktora začíná uvědomovat své slabosti a neodvratně přicházející stáří. A všichni přitom chtějí jeden pro druhého jen to nejlepší.
Petra Soukupová ve své vrcholné formě znovu ukazuje, jak bravurně dokáže zachytit vyhrocené rodinné vztahy a prožívání dětského hrdiny v okamžiku, kdy si uvědomuje svou bezmoc ve světě dospělých. A také bezmoc dospělých vůči svým vlastním představám o štěstí.
Jedna z důležitých událostí, kterou Viktor na venkově prožije, pak tvoří příběh souběžně vydávané dětské knihy Petry Soukupové

Pro tátu
Určitě jste zaregistrovali, že Miroslav Macek sepsal pokračování legendárního Saturnina. Měla by to být legrace a můj táta o tom v jednom kuse vypraví. Upřímně toho o knize moc nevím, tak Vám sem raději hodím anotaci: Saturnin se vrací - Zdeněk Jirotka, Miroslav Macek„Ačkoliv nemám rád všechna ta přirovnání a podobenství, kterými doktor Vlach proplétá své temperamentní řeči…“ Nevypočitatelný sluha Saturnin a jeho vynalézavost, pragmatičnost a netypický postoj k životu jsou zpět.
A zároveň i všechny postavy, které jste si zamilovali: nesnesitelná teta Kateřina, krásná slečna Barbora, mudrující doktor Vlach, rozmazlený Milouš a laskavý, ale šibalský dědeček. Jaké jsou jejich nové eskapády, které jim Saturnin uchystá? Vzpomeňte si na knihu svého srdce a opět prožijte idylické léto u dědečka plné neuvěřitelných historek, gagů a komických příhod, jak je mistrně podává Miroslav Macek v pokračování Jirotkova nejslavnějšího humoristického románu.



Pro mladší sourozence
Justýnka a asistenční jednorožec - Kateřina Maďarková, Léna Brauner (ilustrácie)Hlavně holčičky určitě ocení nádhernou knížku plnou ilustrací Lény Brauner! A je tam jednorožec! Anotace: „Akutní nedostatek fantazie“ - tak se jmenuje zvláštní Justýnčina diagnóza, na kterou jí doktor předepsal ještě zvláštnější léčbu - šest dní stráví s asistenčním jednorožcem Hubertem. Každým dnem naplněným jejich společným dobrodružstvím se svět kolem Justýnky zdá být zábavnější a barevnější. Podívají se na místa, o kterých děvčátko ve svém oblíbeném atlasu světa nikdynečetlo - třeba k tajemné Řece Slov, na Planetu Fantazie nebo do svého vlastního výkresu! Jen kdyby se neblížil 31. srpen. Den, kdy Justýnčina léčba končí a Hubert se bude muset vrátit zpátky do lékárny ve Fialkové ulici.


Tři malí upíři - Georgie Adamsová, Emily BolamováA potom tu mám tip na dárek, který dostane letos náš Tomášek. Tomík má moc rád tuhle sérii, která vždy vypráví o trojici nějakých dětí, které mají často nadpřirozené schopnosti. Tentokrát jde o Tři malé upíry! Přečtěte si anotaci: Tři malí upíři pořádají halloweenský večírek. Pozvali všechny své kamarády, jen na hraběte ze sousedního strašidelného zámku zapomněli. Dotčený soused si samozřejmě takovou nehoráznost nenechá líbit. Jak jen tohle dopadne?





Kovy: Ovšem - Karel Kovář
Pro kámoše/náctileté sourozence
Asi všichni známe Kovyho, který teď vydává knihu dočista o všem: Ovšem! Asi by potěšila hlavně kluky, cirka ve věku dvanácti let. Tady je anotace: Ve sbírce osobních příběhů, básní a fotek sdílí Karel Kovář cestu obyčejného kluka z malého města, jehož život se během pár let otočil doslova vzhůru nohama. Od idylického dětství, přes komplikované dospívání a tragikomické vztahy, až po budování kariéry na youtube a smíření se se svou identitou. O stránce života, která byla důsledně skryta. O snaze zůstat sám sebou. O slzách smutku, štěstí a hlavně smíchu, protože toho není nikdy dost... Jednoduše o všem! Karel Kovář, vystupující na youtube po přezdívkou Kovy, natáčí již déle než 5 let videa, ve kterých mluví převážně o sociálních sítích, aktuálních tématech, veřejném dění i politice. Ovšem je jeho knižním debutem, ve kterém se prolíná autobiografie, zápisky z cest, básně a autorovy fotografie.

Polibek v New Yorku - Catherine RiderA jako každý rok vydává CooBoo vánoční příběh, tentokrát Polibek v New Yorku. Tohle je ideální dáreček pro ségru nebo kámošku: Může to být ještě horší?“ S Charlotte se rozešel přítel, a teď měla být na cestě do Londýna za svojí rodinou, ale protože byl její let zrušený, trčí sama v New Yorku. Čeká ji ten nejhorší Štědrý den! Pak potká Anthonyho. Kluka, který přijel na letiště vyzvednout přítelkyni, ale ta se s ním přede všemi rozejde. Ve snaze opustit to prokleté místo se Anthony stane Charlottiným průvodcem po městě. A oba, krok za krokem, začínají propadat novým citům.




Pro fanoušky
Hra o trůny - George R.R. MartinPro fanoušky GOT můžete koupit krásné nové vydání prvního dílu! Anotaci sice všichni známe, ale stejně: Zima se blíží. Dnes již klasická slova, která nejlépe vystihují epickou ságu George R. R. Martina Píseň ledu a ohně. Království Západozemí zažívají dlouhé léto, po němž musí následovat krutá zima. Ale ještě před ní a předtím, než se vrátí Jiní, se rozehrává hra o trůny, kterých je daleko méně než uchazečů. Snad jediný, kdo o Železný trůn nestojí, je lord Eddard Stark, strážce severu. Proto se právě on musí stát hybatelem událostí, které všechno změní. Epické vyprávění s desítkami postav se díky seriálu HBO stalo nejúspěšnější fantasy ságou od dob Pána prstenů. Na celém světě má miliony nadšených fanoušků, kteří netrpělivě čekají na každé pokračování. Hra o trůny vychází česky v novém překladu a úpravě.

Fantastická zvířata a kde je najít (ilustrované vydání) - J.K. Rowling, Mlok Scamander, Olivia Lomenech Gill (ilustrátor)Žádnému potterheadovi nesmí v knihovničce chybět Fantastická zvířata v novém ilustrovaném kabátku: Nádherné nové vydání kouzelnické klasiky z pera Mloka Scamandera samozřejmě představuje pestrou směsici tvorů od Akromantule přes různé druhy draků až po Yettiho, navíc s překrásnými ilustracemi Olivie Lomenech Gillové. Léta dobrodružných putování slavného magizoologa vyústila v díle nezměrného významu. Odborníci jej obdivují, kouzelníci a čarodějky zhusta využívají a od počátku tohoto století do něj zvědavě nahlížejí i mudlové. Naše nové vydání obsahuje novou předmluvu a šest tvorů, kteří se vyskytují v Severní Americe.
Knihotriko Kámo, čteš ty vůbec? -

Neknižní dárečky





Svíčky od QuackerCandle opravdu nádherně voní a skvěle vypadají! Já sama bych si jednu letos přála pod stromeček... Když tak mrkněte i na Markétin Instagram, kde najdete krásné fotky s jejími svíčkami!
A martinusácké tričko nesmí chybět nikomu! Na webu Martinusu najdete několik verzí pro ženy i muže!







Snad jsem vám aspoň trochu poradila a ulehčila hledání!
Díky všem pravidelným čtenářům za podporu blogu!
Cristine.



Komentáře

  1. Moc pěkné tipy na dárečky :) Lákají mě ty svíčky i martinusácké tričko :) A rozhodně musím mít nové ilustrované vydání Fantastických zvířat :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky