Storki: Co to je a jak na to?


Tři, dva, jedna... Storki appka je tu! Jedná se o aplikaci, ve které můžete číst a psát chat fiction, což je populární hlavně v zahraničí, protože v Česku (pokud je mi známo), žádná taková aplikace doposud neexistovala. A co si pod pojmem chat fiction máte představit? Zjednodušeně se dá říci, že je to příběh psaný celý jako chatová konverzace. Takže žádné popisy, jenom zprávy. Než začnete storkovat (snažila jsem se vymyslet sloveso, ale ve výsledku to zní jako stalkovat), doporučuju si přečíst následující rady a tipy, jak psát Storki. Pokud byste se tomu chtěli věnovat a fakt by vás to bavilo, doporučuji navštívit workshop té druhé Báry Votavové na Humbookfestu, který bude probíhat od 10:30 do 12:00.


Storki: Jak na to?
Krok první: Stáhněte si aplikaci Storki v Google Play nebo AppStoru.
Krok druhý: Otevřete aplikaci a přihlaste se (pokud budete jen číst, můžete pokračovat i bez přihlášení).
Krok třetí: Rozmyslete si, o čem chcete psát. Berte na zřetel, že aplikaci budou používat třeba i jedenáctiletí čtenáři, tak tomu přizpůsobte obsah, aby nedošlo k nějakému faux pas. 
Krok čtvrtý: Vymyslete název, zařaďte příběh do žánru, napište něco jako krátkou anotaci a přidejte úvodní fotku.
Krok pátý: Pište a buďte kreativní!



Psaní chat fiction je akorát náročnější v tom, že nic nemůžete popsat jak v klasické knize, ale nějak to zahrnout do zprávy. Zároveň musí dávat logiku, proč si vaše postavy píšou a nevolají. Doufám, že vás tahle forma psaní bude bavit a zároveň je to způsob, jak si připravit půdu, pokud byste třeba jednou chtěli vydat knihu. 

Tak vám přeji hodně štěstí při psaní a ať mají vaše Storki co nejvíc ťuků!

Komentáře

Oblíbené příspěvky