Na co se (ne)těšit na SK?


Tak zaprvé: SK v titulku znamená Svět knihy, ne Slovensko (o tom možná jindy). Prostě jsem byla líná psát ten titulek tak dlouhý, ale vzhledem k tomu, že to tady takhle okecávám, tak se mi to nějak nevyplatilo. Ale o mou lenivost teď nejde. A zadruhé: Tenhle článek berte spíš jako srandu, kdybych to chtěla napsat "normálně", mohla bych udělat Ctrl+C a Ctrl+V. 

Jak už asi víte, Svět knihy probíhá od čtvrtka 10.5. do neděle 13.5. s tím, že ten nejhlavnější (je to vůbec slovo?) den bude asi sobota. A tušíte proč? Ano, blik cvak, v sobotu tam bude HumbookStage!
S největší pravděpodobností jste všude četli, jak se na to všichni těšíme, ale možná ještě nevíte o co go. Humbook jako takový je literární festival určený hlavně pro (čtenáře) young adult. A protože se koná v říjnu a to je ještě tak daleko (fňuk), můžete zavítat na takový mini Humbook v rámci Světa knihy. Ale abyste si to "mini" náhodou špatně nevyložili! Rozhodně bude program bohatý a je o co stát!

10:30-11:30: Křížem krážem komiksem
Jelikož je komiks téma celého veletrhu, nemohl chybět ani na programu HumbookStage! O tom, jak se komiks dělá si pokecáme s Martinem Šinkovským a Petrem Novákem.

11:45-12:45: LGBT literatura

Yes, o tomhle by se, sakra, mělo mluvit! LGBT knihy jsou teď ve světě docela trendy a konečně vznikají i české knihy na tohle téma! Pokud tohle téma vyhledáváte nebo se mu minimálně nevyhýbáte obloukem, tak byste tady chybět určitě neměli! Bude tam Theo Addair, autor Muffina a čaje, který se mi mimochodem líbil, Martin Bečan, autor Kaziměstů, a knižní blogger Jakub Pavlovský, kterého budete znát jako @bookscalling.

13:00-14:30: Knižní bloggeři vs. redaktoři
Ha, tak u téhle krvavé bitky rozhodně nebudu chybět! Tři holky bloggerky budou svádět lítý boj se třemi literárními redaktory! Na přetřes přijdou dotazy typu, proč se nezachovává originální obálka nebo proč někdy nakladatelství nevydá celou sérii.


14:45-15:45: Jak mi vydali knížku
Snad každý z nás aspoň jednou zatoužil po tom, aby se stal spisovatelem. Zde si můžete poslechnout, jak si svůj sen splnil Pavel Bareš, Alžběta Bílková, Anna Musilová či Mirka Varáčková. A bude se vyhlašovat vítěz Hvězdy inkoustu a dokonce budeme i křtít!

16:00-17:30 Kovy o všem
A takovou třešničkou na závěr bude povídání Ovšem/o všem. No, ale vzhledem k tomu, že tam bude Kovy, tak to spíš než třešnička bude pořádný meloun. A knihu si můžete nechat i podepsat!

Uff, a to je tedy celá HumbookStage! Nemusíte si kupovat žádný extra lístek, je to normálně v ceně lístku na SK, jehož cena je mimochodem vcelku nízká, pokud jste studenti nebo děti nebo já nevím co, platíte jen 60 Kč!
Samozřejmě nebudu celý den jen a čistě na HumbookStage, mrknu i jinam, například chci stihnout autogramiádu Aleny Mornštajnové a nakoupit tuny knih za veletržní ceny.
A pokud byste mě náhodou zahlédli a poznali, budu moc ráda, když mě třeba pozdravíte!


Cristine.

Komentáře

  1. Skvělá lákačka na Svět knihy. :) Taky jedu v sobotu :) Ale LGBT a komiksy jdou mimo mě, Ale aspoň na besedu Knižní bloggeři vs. redaktoři se těším :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky